Menu

STILLES USPEŠNO REALIZIRAL INTERIERNO OPREMLJANJE GRAND PARK HOTELA ROVINJ


V začetku aprila se je v Rovinju odprl nov luksuzen hotel s petimi zvezdicami, na mestu kjer je prej stal Park hotel, s slikovitim pogledom na panoramo starega mestnega jedra s cerkvijo Svete Eufemije na vrhu ter otokom Katarina in tako zaključil ekskluzivno cono Monte Mulini.

Skoraj 100 mio. EUR vreden projekt, ki je bil proglašen za strateški projekt Republike Hrvaške, je nastal pod vodstvo Maistra d.d. v lasti Adris Group in se uvršča v njihovo znamko Maistra Collection. Maistra d.d. si tako sedaj lasti 9 hotelov in 8 letovišč na območju Hrvaške.

Grand Park hotel Rovinj ima 193 sob ter 16 suit, ki lahko gostijo 500 gostov ti pa se bodo razvajali v tudi do 176 kv.m. velikih suitah, šestih restavracijah, treh bazenih ali na 3.800 kv.m. wellnes centra, ki sega v dve etaži. V hotelu je tudi kongresna dvorana.

Projekt arhitekture je Maistra že četrtič zaupala studiu 3LHD iz Zagreba, ki je ustvaril objekt, spoštljivo kaskadno umeščen v pobočje, kjer se šest nadstropij z impresivno kvadraturo nevidno skrije med bogato ozelenitev, na vrhu pa ga pokriva 10.000 kv. m. zelene strehe. Posebnost arhitekture najdemo tudi v tem, da so sprejemni prostori, z wellnesom in restavracijo na vrhu, sobni del pa v nadstropjih pod njimi. Hotel je povezan s čisto novo ACI marino preko Lungomare nakupovalne promenade, ki je tudi del hotelskega kompleksa a dostopna javnosti. Predstavo o impresivnosti projekta nam oriše podatek, da je bilo gradišče dolgo 300m vzdolž obale, žerjavi pa so bili ponoči barvno osvetljeni in tako že v času gradnje paša za oči.

Oblikovanje interiera je prevzel milanski studio Pierra Lissonija – Lissoni Architecture, ki slovi kot eden svetovno znanih in cenjenih italianskih oblikovalcev, čigar dela definirajo trende v svetovnem produktnem dizajnu in so razstavljena v mnogih muzejih po svetu. Stil opreme v notranjosti lahko opredelimo kot minimalističen, navdihnjen z Mediteranom kot ga je doživel oblikovalec. Uporabljeno je veliko naravnih materialov in barv, izbor umetniških del, ki polnijo prostore po zidovih pa so podpisana z različnimi umetniki, ki so navdih črpali v okolju Rovinja, Istre ter Mediterana.

Podjetju Stilles d.o.o. pa je bila zaupana izdelava in montaža pohištvene opreme tako za sobni kot javni del. Ponosno lahko trdimo, da je bil projekt najzahtevnejši kar smo ga kdaj izvedli in še ponosneje povemo, de je bil končan v roku, kar pa nam ne bi uspelo brez cenjenih in zanesljivih partnerjev, ki sem jim iskreno zahvaljujemo in poimensko tudi navajamo. Staklorez Burič, Bokart, Novak E92, Luxuria, Steklarstvo Šiško, Vrata Deržič, Lualdi, AVV, Assa Abloy, KGŽ, Rujz, Balažic inox, Hribar, Kamnoseštvo Jenič, DEKOR tvornica rasvjete, Ključavničarstvo Setničar, Gastrotim, Kalcer, Uran-SG d.o.o., Slikopleskartvo Pirc in drugi.