Proizvodnja

V družbi Stilles pokrivamo vse ključne faze proizvodnje tako masivnega kot tudi ploskovnega in tapeciranega pohištva.

Proizvodni sektor tako sestavljajo:

 • Oddelek primarnega razreza masivnega lesa in sušenja
 • Oddelek krojenja furnirja in spajanja furnirja
 • Oddelek razreza tvoriv in furniranja lesnih tvoriv
 • Oddelek strojne obdelave
 • Oddelek predmontaže
 • Oddelek lakirnica
 • Oddelek montaža
 • Oddelek rezbarjenje in zlatenje
 • Oddelek tapetništvo
 • Oddelek za izdelavo unikatnih izdelkov in razvoja novih projektov in izdelavo vzorčnih sob

Ključna tehnologija
Stilles izbira svojo tehnologijo tako, da se prilagaja svetovnim trendom proizvodnje pohištva, kjer se zahtevata brezhibna kakovost in fleksibilnost. Vsaka nova investicija je skrbno izbrana glede na tehnološke rešitve in daje poseben poudarek ekologiji in energetskim prihrankom.

Obstoječa ključna tehnološka oprema je numerično krmiljena. Vsa obdelava v strojnem oddelku se odvija maksimalno na 5-osnih in 3-osnih CNC obdelovalnih strojih. Brušenje izdelkov se izvaja na najboljši tehnološki opremi, ki je trenutno dostopna na trgu. Dobro opravljen postopek brušenja determinira kakovost površinske obdelave (barvanje, lakiranje) in tako ključno vpliva na končno kakovost izdelka.

Površinska obdelava poteka na več načinov, in sicer:

 • klasični (ročno brizganje),
 • nanos površinskih materialov z valjanjem in UV-utrjevalcem,
 • Rotoclean (avtomatizirano brizganje z rotacijskimi brizgami).

Specifična znanja
Glavna prednost našega podjetja so naši delavci in njihova specifična znanja ter sposobnosti. Med našimi mojstri so strokovnjaki za rezbarije, pozlatitve, srebrenja, spajanje furnirja oziroma intarzije, visokozahtevne CNC-obdelave ter visokozahtevne površinske obdelave.

Načrtovanje proizvodnega procesa
Načrtovanje proizvodnje se izvaja na letni, mesečni in tedenski osnovi.
Mesečni plan je osnova za delo vseh služb v podjetju, da pravočasno pripravijo potrebne materiale, tehnološko dokumentacijo in uskladitve človeških virov, logistične kapacitete in finančne vire.
Tedenski plan je usmerjen maksimalno ciljno. Glede na zahteve kupcev se izdelki dajo v proizvodnjo s ciljem, da dosežejo zahtevani rok odpreme. Proizvodna je organizirana po sistemu vitke proizvodnje, kar pomeni, da se vsak izdelek optimalno hitro pomika med oddelki in da ni nepotrebnih zank v proizvodnji. Vedno upoštevamo tehnološke zakonitosti oziroma tehnološke postopke, da pozneje ne bi prišlo do reklamacije.

Tedenski plan je usmerjen maksimalno ciljno. Glede na zahteve kupcev se lansirajo izdelki v proizvodno z ciljem doseči zahtevani rok odpreme. Proizvodna je organizirana po sistemu vitke proizvodne. To pomeni, da se vsak izdelek optimalno hitro pomika iz oddelka v oddelek in da ne delamo nepotrebnih zank v proizvodni. Vedno upoštevamo tehnološke zakonitosti oz. tehnološke postopke, da kasneje ne bi prišlo do reklamacije.

Dobavni roki
Dobavni roki so v našem podjetju poleg kakovosti izdelkov prva prioriteta. Vedno si za cilj postavimo točen termin odprem ‒ to je želja našega kupca in vse ostalo v proizvodnji načrtujemo temu primerno.

Tehnološke oziroma proizvodne kapacitete nam omogočajo istočasno izvajanje dveh projektov ranga do 150 sob na projekt. Proizvodni proces za projekt ranga 150 sob lahko končamo v roku od 30 do 45 koledarskih dni od dokončnega definiranja vseh tehničnih detajlov oziroma potrditve delovnih načrtov.

Sodelovanje s srednjo lesarsko šolo
Vsako podjetje je uspešno ob medgeneracijskem prenosu znanja in izkušenj. Tega se v našem podjetju dobro zavedamo, zato tesno sodelujemo z srednjo lesarsko šolo v Sevnici. Dijaki šole pri nas opravljajo praktični pouk pod strokovnim vodstvom naših mojstrov in strokovnih mentorjev. Zavedamo se, da usposabljamo svoje bodoče sodelavce. Že v času njihovega šolanja prepoznavamo njihovo nadarjenost in jih strokovno usmerjamo, da bi se iz njih razvili izvrstni bodoči zaposleni.