Img 20240305 103735

Obisk študentov iz inštituta Innorenew CoE Izola

V petek 22.03.2024 so bili pri nas na obisku študenti, ki so povezani z inštitutom Innorenew CoE Izola. Z njimi sta bila tudi raziskovalca dr. Matthew Schwarzkopf iz USA in Sasikala Perumal iz Indije.

Predstavili smo jim naše podjetje in proizvodnjo pohištva, površinskih obdelav ter proizvodnjo križno lepljenih CLT plošč. Marko Vouk in Boštjan Strnad sta predstavila proizvodnjo linijo križno lepljenih CLT plošč, potrebno sledljivost proizvodnega procesa in digitalizacijo procesa. Pogledali smo tudi testirane kose CLT, ki smo jih dobili po izvedenih testih iz inštituta Holzforschung iz Dunaja ter si pogledali na kakšen način dnevno izvajamo testne kose, ki jih trenutno za nas testirajo v podjetju Innorenew.

Veseli smo dosedanjega skupnega sodelovanja z inštitutom in si želimo, da bomo tudi v prihodnje skupaj uspešno raziskovali področje lesa in lesenih gradenj.

Imena udeležencev:

Romeo Benard – Erasmus študent iz Francije, ki študira gradbeništvo
Vincent Chagnaud – Erasmus študent iz Francije, ki študira gradbeništvo
Ana Preskar – magistrska študentka programa Trajnostno grajena okolja na Univerzi na Primorskem
Edit Földvári-Nagy – doktorska študentka programa Obnovljivi materiali za zdravo grajena okolja na Univerzi na Primorskem & asistentka raziskovalca in tehnika na InnoRenew CoE
Sasikala Perumal – magistrska študentka programa Trajnostno grajena okolja na Univerzi na Primorskem & strokovna sodelavka za montažo pri InnoRenew CoE
Matthew Schwarzkopf – izredni profesor na Univerzi na Primorskem in raziskovalec pri InnoRenew CoE

Informacije o CLT v Stillesu : Marko Voukm.vouk@stilles.si