History Zgodovina Obrtnistvo V Sevnici Stilles

Naša zgodba

Začetki podjetja Stilles segajo v leto 1945, ko se je v Sevnici pod vodstvom g. Durna združila majhna skupina mizarjev. Sprva so le obnavljali staro pohištvo, pozneje so začeli izdelovati pohištvo po naročilu, povečan obseg dela pa je v letu 1947 privedel do ustanovitve Mizarske produktivne zadruge Sevnica. V tem obdobju je podjetje sodelovalo pri opremljanju številnih reprezentančnih in protokolarnih objektov, državnih rezidenc in hotelov ter si pridobilo sloves najkakovostnejšega proizvajalca pohištva v takratni Jugoslaviji.

Povpraševanje po stilnem pohištvu se je vseskozi povečevalo in tako se je porodila zamisel o izdelavi lastnih linij stilnega pohištva za opremo stanovanj. Podjetje je leta 1970 dobilo ime, ki ga nosi še danes – Stilles, stilno pohištvo in notranja oprema.

Danes je Stilles tržno usmerjeno podjetje, ki na globalne trge v povprečju izvozi 95 % celotne prodaje. V strukturi prodaje predstavljajo 90 % inženiring projekti, preostanek pa prodaja pohištva lastne blagovne znamke. Svojim kupcem nudi pohištvo višjega kakovostnega razreda, tako lastne kolekcije stilnega pohištva kot tudi moderno pohištvo po naročilu.

Poslanstvo in vrednote

Naše poslanstvo je z individualnimi rešitvami in celovitim pristopom ustvarjati kakovostno in oblikovno dovršeno pohištvo ter notranjo opremo prostorov, ki je v celoti prilagojena željam kupcev.

Lasten razvoj izdelkov in visoka stopnja ročne obdelave sta bistvo našega pristopa že vse od ustanovitve. Izbor najboljših materialov, kreativen dizajn, kakovost izdelave in širok izbor tkanin ter ostalih dodatkov so naše stalne zaveze, ki zagotavljajo odličnost izdelkov. Na ta način izpolnjujemo naše osnovno poslanstvo ‒ LESU PODARJAMO BREZČASNOST.

O lastnikih

Že od leta 2010 v prihodnost podjetja Stilles verjame družina Polovič, ki je prek svojega podjetja AFP d.o.o., Dobova pridobila stoodstotni lastniški delež. Uspešno družinsko tradicijo podjetništva, ki sta jo leta 1968 v Nemčiji začela Franc Polovič st. in njegov sin Franc ml., nadaljuje Aleksander Polovič kot predstavnik tretje generacije. Danes je AFP uveljavljeno trgovsko podjetje, katerega osnovna dejavnost je prodaja tekstila in športnih izdelkov. V družini so skozi vse generacije cenili proizvodna podjetja. Ker so tudi sami lastniki gozdov, do lesa kot naravne surovine gojijo poseben odnos. Vse to jih je ob spoštovanju Stillesove tradicije privedlo do odločitve, da investirajo v podjetje.

Skupaj z upravo podjetja so zastavili dolgoročno razvojno smer in strategijo upravljanja družbe. Zaradi tradicije, predvsem pa zaradi znanja in izkušenj, verjamejo v Stillesov dolgoročni potencial.