Vienna Twentytwo 2020 10 28 Visualisierung Signa Are K18 1620x610 1

Pričeli smo z deli v novem apart hotelu Citadines na Dunaju

Pričeli smo z pripravljalnimi deli v 223 sobnem hotelu, ki spada pod franšizo Citadines, The Ascott Limited

Hotelska franšiza Ascott Limited je podjetje v lasti singapurske družbe CapitalLand Investment, ene največjih nepremičninskih skupin hotelske branže v Aziji.  Ascott je postal eden vodilnih mednarodnih lastnikov prenočitvenih kapacitet. Je lastnik več kot 700 nepremičnin v več kot 190 mestih, v več kot 30 državah po vsej Aziji, Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki in ZDA. Njegov portfelj servisiranih rezidenčnih in hotelskih blagovnih znamk vključuje Ascott The Residence, The Crest Collection, Somerset, Quest, lyf, Préférence, Vertu, Harris, Citadines in še mnoge druge.

Širitev Ascotta v Avstrijo s franšiznim partnerjem je pomemben korak za rast evropske hotelske ponudbe.

V primeru našega projekta gre za novogradnjo, ki se nahaja v 10. dunajskem okrožju, imenovanem Favoriten. Okrožje je znano po svoji privlačni arhitekturi, pa tudi po ugodnem položaju kot “vrata na jug” in podeželje onkraj. Z dobrimi prometnimi povezavami, tako z avtomobilom kot z javnimi prevoznimi sredstvi, so lahko dostopna središče mesta in rekreacijska območja na obrobju mesta. V bližini so številne znamenitosti, kot na primer Bohemian Prater z zabaviščnimi vožnjami in zdraviliški park Oberlaa z botaničnimi vrtovi.

Apart Hotel je bil zgrajen s poudarkom na trajnosti z uporabo okolju prijaznega gradbenega materiala »Ziegelit«, ki je sestavljen iz opečnih odrezkov, peska, cementa in vode. Material je zasnovan tako, da zagotavlja požarno odpornost, zvočno izolacijo in zmanjšuje kopičenje toplote v poletnih mesecih. Interierna oprema je bila zasnovana trajnostno. Obvladujemo različne materiale – les, kovino, kamen.

Poskrbeli bomo za interier 223-ih sob ter javnega dela objekta. Poleg izdelave in dobave kompletne interierne opreme ter prostostoječega pohištva izvajamo tudi medsebojno uskladitev vse tehnične dokumentacije, ter vodenje montažnih del na gradbišču. Gre za zelo veliko gradbišče – center štirih enot, zato bosta montaža in transport z logističnega vidika zelo zahtevna.

Oblikovanje interierja je pripravil dunajski studio Vienna Interiors Maier & Pohl GmbH. Objekt bomo predali v uporabo v sredini Novembra 2022.