obisk ministra

Obisk ministra za gospodarstvo in tehnologijo

Stilles že nekaj časa izvaja razvojne aktivnosti na področju pol-produktov kompozitnih kombi plošč. Gre za specifične polizdelke, ki zagotavljajo visoko stopnjo požarne odpornosti (do max. 90 minut), akustične prevodnosti (do max. 42 db) in vodoodbojnosti. Tovrstne polizdelke bi bilo mogoče vgrajevati v nekatere segmente hotelskih interjerjev (stenski in stropni paneli, vrata) ter tudi v druge javne objekte ter lesene hiše.

V sklopu razvojnih aktivnosti za pričetek serijske proizvodnje bo potrebno poleg razvoja in certificiranja produkta prilagoditi tehnološke procese, zgraditi proizvodne objekte in postaviti primerno tehnologijo.

Za širitev proizvodnih kapacitet načrtujemo izgradnjo nove hale velikosti cca 4.000 m2 ter nabavo potrebne tehnološke opreme. Celoten projekt načrtujemo v treh fazah izvesti do sredine leta 2022.

Minister, g. Počivalšek se je seznanil z našim poslovanjem, si ogledal proizvodni proces ter se s posebnim zanimanjem seznanil z razvojnim projektom ter mu obljubil konkretno podporo Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo.

Stilles pri razvojnem projektu računa tudi na razumevanje lokalne skupnosti, predvsem v smislu sprostitve zemljišča, ki ga ima znotraj tovarniškega kompleksa  v lasti Občina Sevnica in ga koristi kot rezervno črpališče pitne vode.

 

kompozitne kombi plošče