P1020842

Temeljita prenova hotela Panorama Zagreb

V največjem zagrebškem hotelu, ki se razprostira na 19 nadstropjih izvajamo temeljito prenovo.

Hotel spada v skupino Adris, ki je leta 2018 kupila večinski delež v družbi Hup. Hotel je bil odprt leta 1968 kot Hotel Sport, nasproti zagrebške športne dvorane. V času univerzijade je bil hotel preurejen in prenovljen ter začel delovati pod novim imenom, ki je z nekaterimi spremembami ostal do danes: Hotel Panorama. Ta najvišji hotel na Hrvaškem z 19 nadstropji ima 280 sob in apartmajev, šest modernih dvoran, restavracijo, lobby bar in teraso. V obdobju od 2003 do 2013 je hotel deloval pod blagovno znamko “Four Points by Sheraton Panorama Zagreb”, od januarja 2014 pa je nadaljeval samostojno, pod imenom in blagovno znamko Panorama Zagreb Hotel.

Stilles, je kot eden ključnih partnerjev prenove tega hotela prevzel izdelavo in dobavo kompletne interierne opreme ter certificiranih vrat za 280 sob in kompleten javni del hotela. Dela se izvajajo v vseh devetnajstih nadstropjih, kjer izvajamo tudi nadzor in koordinacijo na gradbišču.

Koncept prenove je izdelal znani zagrebški biro – STUDIO UP, ki se ukvarja s projekti na področju sodobne arhitekture in urbanizma in so za svoja ustvarjalna dela prejeli že kar nekaj nagrad, med katerimi je najpomembnejša nagrada Mies Van Der Rohe. V Stillesu pa bomo poskrbeli za priprave tehnično izvedbenih načrtov in ostalo tehnično dokumentacijo.

Hotelski objekt moramo predati investitorju do konca oktobra 2022.