Untitled 1

Naš razvojni tim strokovnjakov je razvil površinsko obdelavo v videzu brušene medenine.

V našem podjetju smo zavezani k nenehnim inovacijam. Naše razvojne aktivnosti so usmerjene v nove materiale, recikliranje starih materialov in njihovi ponovni uporabi ter tehnološke rešitve, ki ponujajo trajnejše pohištvo, visoko estetiko. Istočasno pa morajo te inovacije zagotoviti cenejše rešitve ter prispevati k nižji obremenitvi naravnega okolja.

S takim pristopom smo razvili tudi površinsko obdelavo lesenih komponent, ki zagotavlja izgled brušene medenine. Poleg lesa to površinsko obdelavo lahko apliciramo na široko paleto kovin ter celo na steklo in nekatere druge materiale.

V tehničnem smislu gre za  kompleksno tehniko nanašanja več slojev različnih premazov v kombinaciji različnih tehnik ročne obdelave površine. Videz brušene medenine je lahko apliciran na krivljene površine, površine organskih oblik – ki jih je iz kovinskih materialov praktično nemogoče izdelati.

Prvenstveno smo želeli zmanjšati uporabo težkih kovin pri proizvodnji raznovrstnih interijernih  komponent,  kar nam je z razvojem te inovativne površinske obdelave tudi uspelo. Vsi uporabljeni premazi bazirajo izključno na vodnih osnovah, tako da gre v tem primeru za neznatne obremenitve okolja. V primerjavi z uporabo prave medenine, je naša rešitev tako bistveno bolj okolju prijaznejša.