04 Hotel Bassena Forum Donaustadt, Dunaj

Opremljamo 198-sobni hotel na Dunaju, ki spada v novo blagovno znamko Bassena Hotels.

Hotel Bassena Wien Donaustadt spada pod okrilje Verkehrsbüro Group GmbH, ki je vodilna in najstarejše avstrijska skupina za turizem, hotelirstvo in upravljanje.

Skupina Verkehrsbüro Hospitality, z aktivnim portfeljem petindvajsetih hotelov Austria Trend s skupno več kot 9.000 posteljami, apartmajem v dvorcu Schönbrunn ter hostlom, predstavlja največjo hotelsko skupino v Avstriji. Skupina je portfelj razširila s popolnoma novo blagovno znamko Bassena in v marcu 2020 odprla prvi hotel pod novo blagovno znamko- Bassena hotel Wien Prater. V Stillesu pa prav te dni poteka montaža interiernega pohištva za novi Hotel Bassena Wien Donaustadt.

Novi hotel se nahaja v dunajski urbani četrti “Vienna Twentytwo”, ki je trenutno v izgradnji kot skupni projekt skupine SIGNA in ARE Development. Nahaja se ob dobrih prometnih povezavah.

Poleg poslovnih stavb, 220 oskrbovanih stanovanj in stanovanjske stolpnice s 600 enotami, se bo v sklopu objektov odprl tudi 198-sobni hotel Bassena. Sobe za goste se raztezajo v osmih nadstropjih, v prvem nadstropju pa bodo skupni prostori. Stilles bo dobavil interiereno opremo tako za javni kot sobni del, poskrbeli pa bomo tudi za dekorativno razsvetljavo, dobavo in montažo zaves, tapeciranega pohištva ter tekstilnih talnih oblog. V javnem delu pa obdelujemo tudi kamnite pulte ter vso kovino.

Tehnično dokumentacijo za izvedbo smo uskladili z dizajnersko hišo »Projekt Kraft«, ki je pripravila projekt in aktivno deluje na področju projektiranja v hotelirstvu v Avstriji kot tudi v Nemčiji.

Hotel bomo predali v obratovanje konec poletja 2022.