Falkensteiner Montafon Stilles Hotels (3)

V teku je proizvodnja interierne opreme za hotel Montafon v avstrijskem Vorarlbergu

V Stillesu proizvajamo interierno opremo za hotel v družinskem letovišču Montafon, v avstrijskem Vorarlbergu, ki spada v znano hotelsko verigo Falkensteiner.

Hotelska franšiza Falkensteiner Hotels & Residences je ena največjih v regiji Alpe Adria. Prisotni so v sedmih evropskih državah s sedemindvajsetimi hoteli v kategorijah s 4-imi in 5-imi zvezdicami, dvema apartmajskima kompleksoma in Premium kampom.

Sredi smučarskega in naravnega rezervata Montafon v Vorarlbergu trenutno poteka sklepna faza gradnje družinskega hotela s 5-imi zvezdicami. Lastnik hotela je družba illwerke vkw AG, upravljal pa ga bo Falkensteiner Hotels & Residences.

Arhitekturne rešitve so bile zasnovane s strani priznanega studia Snøhetta iz Innsbrucka in partnerjev Vudafieri Saverino, s sedežem v Milanu. Dve podolgovati strukturi objektov sta zliti z obstoječo topografijo, lesena fasada pa je skladna z alpsko gradbeno tradicijo. Vse sobe ponujajo čudovit razgled na alpsko okolico. Glavni koncept družinskega hotela so trajnost, regionalnost in obnovljivi viri energije.

Stilles se na projektu pojavlja kot partner, ki bo poskrbel za interierno opremo 123-ih sob, wellnessa ter bazenskega kompleksa. Pri kompleksnem projektu, kot je Hotel Montafon, predstavlja kratek čas od natečaja do odprtja hotela, za nas velik izziv. Decembra 2022 hotel že pričakuje prve goste.

Stilles kot partner bo poskrbel za proizvodnjo in montažo interierne opreme, izvedbo tehnične dokumentacije ter medsebojno usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu. To je za nas v tekočem letu že tretji projekt za skupino Falkensteiner, saj smo letos že izvedli kompleksno obnovo hotela Diadora v hrvaških Petrčanah ter sodelovali pri obnovi čeških hotelov Maria Prag in Marienbad.

Sobe bodo predane konec oktobra, javni del pa v sredini novembra.