Prague New Room

Podpisali smo pogodbo za še eno kompleksno prenovo znanega hotela v Pragi.

Blagovna znamka W hotels je bila razvita leta 1998, kot znamka, ki je popularizirala koncept hotelskega načina življenja, ki se osredotoča na modo in dizajn.

Vključuje pop kulturo, sodobno oblikovanje in določeno priložnostno nespoštljivo držo. Vsak nov W je edinstven, vendar vsi vključujejo vhodno nadstropje, ki vsebuje vse javne prostore, vključno s preddverjem ali “dnevno sobo”, barom, restavracijo ter notranjimi in zunanjimi “vozlišči”. Od leta 2020 W upravlja 66 hotelov v 25 državah s 16.494 sobami. Praški hotel W se bo v Evropi pridružil hotelom W v Amsterdamu, Barceloni, Londonu in Edinburgu.

Hotel W Marriott Praga

Gre za nekdanji Grand hotel Europa, ki je lociran na eni najelitnejših lokacij v Pragi, na Vaclavskem trgu. Objekt je bil v neorenesančnem slogu zgrajen leta 1872. Zanimiv je, ker je v njem leta 1912 Franz Kafka izvedel svoje edino javno avtorsko branje.

Projekt za nas obsega opremljanje 40 sob v starem delu hotela in 120 sob v novozgrajenem aneksu v nekdanjem atriju. V Stillesu bomo izvajali generalni nadzor, pripravo tehnične dokumentacije, izvedli del zaključnih gradbeniških del in poskrbeli za proizvodnjo in montažo kompletne interierne opreme. Ker se objekt nahaja v starem mestnem jedru, bo najzahtevnejši del predstavljal logističen proces. Dela moramo končati v prvem kvartalu leta 2023.

Hotel bo vključeval tudi sistem za vstop brez ključa SPG, ki bo gostom omogočal uporabo pametnega telefona ali ure za odklepanje vrat in vstop v sobe.

Dizajn je pripravila mednarodno priznana hiša Chapman Taylor, ki je bila ustanovljena 1959 in ima pisarne v 17 državah.