Ameron Bellerive Au Lac

Zaključen projekt v slikovitem hotelu ob zűriškem jezeru

V Zürichu, ob neposredni bližini züriškega jezera, opere in centra mesta, smo opremili 4-zvezdnični superior hotel Ameron Bellerive Au Lac, hotelske mreže Althoff Hotels. Hotel je bil zgrajen v dvajsetih letih 20. stoletja in je spomeniško varovan, kar je predstavljalo poseben izziv zaradi ohranjanja določenih delov v hotelu ki se jih ni smelo spreminjati (kamnita tla, zidovi, parket). Edinstvena lokacija in eleganten dizajn v sodobnem Art Deco slogu, dajejo razkošno prenovljenemu hotelu prav poseben čar.

Projekt je zajemal obsežno prenovo in kompletno rekonstrukcijo hotela, pri čemer smo z naše strani dobavljali celotno pohištvo za sobni in javni del. Sobe z elegantnim dizajnom in posebno kombinacijo urbanega načina življenja s sredozemskim pridihom, so delo švicarskega arhitekturnega biroja Monoplan. V hotelu smo opremili skupaj 61 sob, od tega 56 premium sob, 4 junior suite in eno tower suito. V javnem delu je dizajn sledil sobnemu slogu z dinamično razporeditvijo in med prostori povezanim konceptom. Izdelali smo polkrožni bar s kovinskim portalom, bife z »Showkitchen«, restavracijo, salon, recepcijo in knjižnico s »coworking« prostorom.

Projekt je potekal od avgusta do decembra 2020 v strogih zaščitnih pogojih covid epidemije in bil zaključen v dogovorjenem roku.