Stilles Ajdovec Sevnica Big See award

Ponosni prejemniki nagrade BIG SEE AWARD 2021 PROJECT PARTNER

Kot partnerju pri izvedbi nam je bila podeljena nagrada Zavoda Big, za opremo hotela Ajdovec in restavracije Ajda v Sevnici.

Nagrade BIG SEE so bile uvedene kot regionalne nagrade za sistematično raziskovanje in promocijo ustvarjalnega in poslovnega potenciala jugovzhodne Evrope. Z ambicijo povezovanja ustvarjalnosti zunaj regionalnih meja so prerasle regionalne okvire in postale mednarodne.

Danes nagrade BIG SEE Awards prispevajo k promociji edinstvenih in izvirnih ustvarjalnih dosežkov na področju arhitekture, notranjosti, lesa, turizma, izdelkov in modnega oblikovanja po vsem svetu. Z nagrado prejemniki dobijo možnost, da dosežejo mednarodno prepoznavnost svojega dela.

Stilles je izdelal interijerno opremo sobnega dela hotela in po dizajnu studia Arch tudi vgradno pohištvo javnega dela. Od tega je še posebej zanimiv pult iz hrastovega lesa v restavraciji.

Hotel Ajdovec je bil zgrajen davnega leta 1948 v upravnem delu Sevnice, blizu železniške postaje in je v glavnem služil poslovnim gostom mesta ob Savi. Zaradi vse večje prepoznavnosti in s tem turistične priložnosti so se novi lastniki odločili za temeljito arhitekturno in vsebinsko prenovo dotrajanega hotela.

Poleg prenove hotelskih sob, recepcije, bistro restavracije in večnamenske dvorane je prenovljena tudi zunanjost stavbe. Osnovna ideja je bila ustvariti estetsko dovršene prostore čistih linij z uporabo lokalnih in tradicionalnih znanj o obdelavi in ​​uporabi lesa s poudarkom na premišljeni artikulaciji svetlobe kot gradnika prostora in dobrega počutja obiskovalcev.

Pokrito restavracijsko teraso je zamenjal lesen paviljon, napol zaprt s steklom. Večnamenska dvorana je tehnološko opremljena tako, da je poleg osnovnih gostinskih storitev mogoče organizirati kulturne in poslovne prireditve. Bistro je razdeljen na bar z degustacijsko mizo in del s hitro dnevno ponudbo. Tudi notranja oprema je narejena v skladu s tradicijo lesne obrti in industrije v teh krajih.

Ajdovec