Hyperion Hotel Room Stilles

Pričeli smo z izvedbenimi deli na hotelu Hyperion v Salzburgu

Hotel se nahaja v spomeniško zaščiteni stavbi »Palais Faber« v slogu impresivne dunajske arhitekture “Ringstrasse” in je lociran v Salzburgu,  neposredni bližini salzburškega kongresa in palače Mirabell.

Hotel ima sicer 115 sob v 4. etažah, javni del z barom in restavracijo in se bo ponašal z 4*.  Hyperion Hotel Salzburg spada v eno večjih nemških hotelskih verig H-hotels. Le ta ima v centralni Evropi v lasti 78 hotelov.

Zaradi svoje avtentičnosti je obnova takega hotelskega objekta precej kompleksna – gre namreč za opremo 115 sob, ki so si med seboj različne, tako da je logistični proces pri tem projektu ključnega pomena. Pri projektu izvajamo celoten proces notranje opreme za sobe ter kompletni javni del objekta ter hodnike. Obvladujemo različne materiale – les, kovino, steklo, kamen.

Gre za preplet historične stavbe in moderno snovane interierne opreme. Z dizajnersko hišo Unykat Design iz Avstrije smo sodelovali že v razvojnih fazah ter pripravili tehnično dokumentacijo in načrte za kompleten interier. Tako naš proces zaokrožujemo kot celoto – vse od zasnove do končne izdelave, montaže ter vodenje gradbišča. Otvoritev hotela je predvidena v začetku avgusta 2021.