Uspešno realiziran projekt Grand Park hotel Rovinj

V začetku aprila se je v Rovinju odprl nov luksuzen hotel s petimi zvezdicami, na mestu, kjer je prej stal Park hotel, s slikovitim pogledom na panoramo starega mestnega jedra s cerkvijo svete Evfemije na vrhu ter otokom Katarina, in tako zaključil ekskluzivno cono Monte Mulini.

Skoraj 100 mio EUR vreden projekt, ki je bil proglašen za strateški projekt Republike Hrvaške, je nastal pod vodstvom Maistra, d. d., v lasti Adris Group in se uvršča v njihovo znamko Maistra Collection. Maistra, d. d., si tako zdaj lasti devet hotelov in osem letovišč na območju Hrvaške.

Grand Park hotel Rovinj ima 193 sob in 16 suit, ki lahko sprejmejo 500 gostov, ti pa se bodo razvajali tudi v suitah, velikih do 176 m2, šestih restavracijah, treh bazenih ali na 3.800 m2 wellness centra, ki sega v dve nadstropji. V hotelu je tudi kongresna dvorana.

Arhitekturni projekt je Maistra že četrtič zaupala studiu 3LHD iz Zagreba, ki je ustvaril objekt, spoštljivo kaskadno umeščen na pobočje, kjer se šest nadstropij z impresivno kvadraturo nevidno skrije med bogato ozelenitev. Arhitekturna posebnost je tudi v tem, da so sprejemni prostori z wellnessom in restavracijo na vrhu, sobni del pa v nadstropjih pod njimi. Hotel je povezan s čisto novo marino ACI prek nakupovalne promenade Lungomare, ki je tudi del hotelskega kompleksa, a dostopna javnosti.

Oblikovanje interierja je prevzel milanski studio Piera Lissonija – Lissoni Architecture, ki slovi kot eden svetovno znanih in cenjenih italijanskih oblikovalcev, čigar dela definirajo trende v svetovnem produktnem dizajnu in so razstavljena v mnogih muzejih po svetu. Slog opreme v notranjosti lahko opredelimo kot minimalističen, navdihnjen z Mediteranom, kot ga je doživel oblikovalec. Uporabljenih je veliko naravnih materialov in barv, umetniška dela, ki polnijo prostore po zidovih, pa so podpisana z različnimi umetniki, ki so navdih črpali v okolju Rovinja, Istre in Mediterana.

Podjetju Stilles, d. o. o., pa sta bili zaupani izdelava in montaža pohištvene opreme, tako za sobni kot javni del. Ponosno lahko trdimo, da je bil projekt najzahtevnejši, kar smo jih kdaj izvedli, in še ponosneje povemo, de je bil končan v načrtovanem roku, kar nam ne bi uspelo brez cenjenih in zanesljivih partnerjev.